Wist je dat...

... de oudste nucleaire onderzoekreactor ter wereld voor civiele doeleinden geïnstalleerd staat bij SCK•CEN in Mol, en nog steeds werkt?

Nuclear Game Challenge 2017-2018

Wij dagen jou en je teamgenoten uit voor de Nuclear Game Challenge!
The game is on!

coolingtower.png         lab.png         cooperate.png         spect.png

Winnaars en prijzen

Nuclairons won een driedaags bezoek aan het onderzoeksinstituut van EC-JRC in Ispra. (lees het verslag van het bezoek) Het Daltonatheneum (Westerlo) en de Sint-Jozefschool (Mere) verzilverden een mooie tweede en derde plaats. Beide teams namen tijdens de Award Ceremony een waardebon van FNAC t.w.v. respectievelijk 1500 en 1000 euro in ontvangst.

 

        

 

Europium

Enrich U

 Nuclear 4ce

 

 

Kick-off evenement

Het kick-off evenement van de wedstrijd vond plaats op 8 november 2017 in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Bekijk het verslag en de sfeerbeelden.

 

Doelstelling

Met de Nuclear Game Challenge willen het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) en het Joint Research Centre (JRC - onderzoekscentra van de Europese Commissie) je een brede kijk geven op nucleaire wetenschap en haar toepassingen en tegelijk je teamskills, creativiteit en kritisch denkvermogen op de proef stellen. (meer info in de volgende flyer)

 

Uitdaging wedstrijd

Bedenk en ontwikkel met je team, na het kick-off evenement en met ondersteuning van je SCK•CEN of JRC mentor, een educatief spel rond nucleaire wetenschap en toepassingen dat nadien gebruikt kan worden in de klas of daarbuiten. Het educatief spel zal beoordeeld worden door een jury van wetenschappelijke experten van JRC en SCK•CEN op o.a. creativiteit en wetenschappelijke correctheid. Alle criteria waaraan het spel moet voldoen zijn opgelijst in het wedstrijdreglement.

 

Contactpersonen

Lisanne Van Puyvelde (SCK•CEN)

Tel: +32 14 33 21 98

Email: lvpuyvel@sckcen.be 
                         

Birgit Christiansen (JRC)

Tel: +49 7247 95 11 28

Email: birgit.christiansen@ec.europa.eu